Live samenspel online

Vanaf € 16,50

Samenspel op afstand zonder vertraging via een live geluidsverbinding via internet.
Gewoon vanachter jouw computer? Het is WEL mogelijk, maar nogal experimenteel !
Er worden hogere eisen gesteld aan verbinding en apparatuur, en er zijn meer instellingen voor de gebruiker.

In samenwerking met onze partner Pc Mac Man Maastricht kunnen we je leren hoe je dat doet en alles (van op afstand) voor jou instellen. Pc Mac Man is een CompTIA A+ gecertificeerde
Pc technicus, enthousiast en tevens onze professionele violist en musicus Dennis, die u hiermee dus prima kan helpen.

Wil je repeteren met jouw bandleden over het internet, maar je weet niet hoe?
Misschien ben je op zoek naar iemand om direct mee samen te spelen of te improviseren / jammen?
Wij kunnen je leren hoe je dat doet en alles (van op afstand) voor jou instellen.

Misschien wil je samen duetten spelen met een professionele violist of altviolist, of ben je op zoek naar een professionele pianobegeleider (co-repetitor)?
Wij bieden de unieke gelegenheid om samen te musiceren met onze professionele musici en tegelijkertijd hierin les te krijgen.
Deze lessen kunnen live online gevolgd worden, in combinatie met speciale (gratis) software voor de synchronisatie van het geluid.

Er zijn wel enkele voorwaarden waar je aan moet voldoen wil dit bij voorbaat kunnen werken:
Alle partijen moeten over een (recente) computer beschikken met een snelle bekabelde internetverbinding (LAN) rechtstreeks verbonden met de modem/router en zich bovendien op minder dan 1000 Km afstand van de server bevinden.
Je moet ook over de nodige kennis beschikken hoe je de software (client) en evt. bijbehorende server software moet instellen.
Het werkt dus met een centrale server die alle geluidsstromen op elkaar afstemt zodat iedereen zonder vertraging hoorbaar is.
Je kan de centrale server gebruiken van het programma zelf of een openbare server kiezen bij jou in de buurt, maar dan ben je wel met vreemden aan het samenspelen. Je kunt ook zelf een openbare server opzetten of een privéserver gebruiken die alleen voor bekenden toegankelijk is.
Als je zelf een (openbare of privé) server wilt opzetten dan komt daar nog kennis bij met betrekking tot het openen van poorten op je router, zodat de serversoftware vanuit het internet toegankelijk is.
Klinkt dit allemaal bekend in je oren, dan is het zeker iets om te overwegen.
Ik heb het uitgeprobeerd tussen Maastricht-Amsterdam en op deze afstand werkte het perfect.
Zou iemand hier meer details over willen weten, hulp nodig hebben bij het instellen of het eens willen uitproberen, neem even contact op.

Zie Benodigdheden (Samenspel pakket).