Muziekstijlen:
De reguliere lesmethoden omvatten de stijlen barok, klassiek, romantiek, volksmuziek en 20e eeuws. Daarnaast wordt gebruikgemaakt van aanvullend materiaal in de stijlen pop, tango, filmmuziek, weense walsjes..
Lesmateriaal:
Naast de reguliere lesmethoden, wordt er aanvullend materiaal gebruikt voor solo of samenspel: stukken met CD-begeleiding, duetten met viool, viool met piano, piano 4 handig. Er wordt gebruikgemaakt van de nieuwste lesmethoden en hulpmiddelen, ook wordt de PC regelmatig ingezet als hulpmiddel bij het oefenen. De leerling wordt naast de reguliere lesmethoden, na gelang zijn niveau, steeds meer betrokken bij de repertoirekeuze.
Theorie:
De theoriestof wordt tijdens de lessen behandeld. Indien je dit wenst kun je ook nog aanvullende theorielessen afspreken. Deze worden bij voorkeur voor of na de reguliere muziekles gegeven. Theorielessen voor gevorderden, bv. toelating conservatorium, kun je volgen bij Vera, de piano en theoriedocente.
Samenspel:
Samen met de leraar, met andere leerlingen, met viool of piano. Je kunt hierbij denken aan 2 violen, viool met piano, piano 4 handig enz. Een samenwerkingsverband tussen de piano -en vioolklas is mogelijk. Tevens is het mogelijk om van ons samenspelles te krijgen. In deze lessen staat het samenspel en muzikaliteit op de eerste plaats.
Voorspeelmiddag:
Wij organiseren jaarlijks, rond kerstmis en nieuwjaar, een leerlingenconcert viool en piano in een concertzaal. Actieve deelname is niet verplicht maar wordt wel aangemoedigd. Jullie mogen dan voor elkaar voorspelen en daarna is er een gezellig samenzijn met medeleerlingen. Een goeie gelegenheid om het geleerde in praktijk te brengen, voor te spelen voor vrienden/ouders, en om het samenspel te oefenen.