Tempo CD/mp3 aanpassen

Submenu

3. De CD overzetten naar MP3-audiobestanden:

Wil je de muziek afspelen op een computer, telefoon of tablet, dan zul je de muziek eerst van cd naar jouw computer moeten overzetten (rippen) als audio-bestanden (.MP3 / .WAV / .OGG – formaat).
Dit zogenaamde rippen doe je met een muziekspeler op je computer, zoals iTunes of Windows Media Player.
Over het algemeen gaat dat als volgt: open de muziekspeler en stop de cd in de cd-drive, waarna de speler zal vragen om de cd te importeren. De tracks worden dan gekopieerd naar jouw muziek-bibliotheek.

Ben je onze leerling, dan kun je de audio-tracks van de begeleidings-cd hieronder direct downloaden:


Alleen voor onze leerlingen:

Begeleidings-CD’s

Hier vind je downloadbare mp3-audiobestanden van de begeleidings-cd’s met online muziekspeler met regelbare afspeelsnelheid Meer..

Leerlingen kunnen de audio-tracks van de begeleidings-cd’s van de lesboeken kant-en-klaar downloaden op de beveiligde pagina Begeleidings-Cd’s.

Onze leerlingen kunnen het wachtwoord voor de pagina Begeleidings-Cd’s vinden in de voorwaarden of aanvragen via het contactformulier.

Hierna kun je de tracks importeren in je muziekspeler op je computer of naar een map op je harddisk, usb-stick, op je telefoon, OneDrive, afhankelijk van hoe je het gaat afspelen. Meer hierover zie beneden.


Het is aanbevolen om meteen een nieuwe afspeellijst aan te maken van de geïmporteerde tracks per cd, zodat je het makkelijk kan terugvinden in je speler of app, anders belanden je tracks op één grote hoop door elkaar.

Afhankelijk van hoe je het wilt afspelen moet je de bestanden hierna nog overzetten (van jouw muziek-bibliotheek of map) naar jouw telefoon, iPod of tablet. Zo kun je met het juiste programma of app op een computer, telefoon, iPod of tablet tijdens het afspelen prima het afspeeltempo aanpassen. Om het goed te kunnen horen zal je deze met jouw muziekinstallatie / hoofdtelefoon moeten verbinden.

Vervolgstappen:

Verder | Naar boven | Inhoud


2 gedachten over “Tempo CD/mp3 aanpassen

  1. hoi Dennis, dit werkt goed! Hier kan ik het stuk terug zetten op het stukje wat ik extra wil oefenen, zonder het hele stuk opnieuw af te hoeven spelen.
    Fijn!

  2. Jullie kunnen hieronder reacties achterlaten over Tempo CD/mp3 aanpassen.
    Ingestuurde reacties verschijnen één dag later hieronder op onze website.
    Jouw reactie stellen wij zeer op prijs en deze motiveert ons om nog meer online lesmateriaal te schrijven! Reacties kunnen jullie ook delen via onze Facebookpagina of ons emailadres. Alvast bedankt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *